Шойгу та Сальдо видали фейк про “зачищення” села Кринки від ЗСУ

Росіяни видали черговий фейк про ліквідацію плацдарму ЗСУ на лівобережжі Херсонської області в селі Кринки. Якщо раніше про витіснення або відхід українських військових з позицій заявляли так звані “воєнкори”, то зараз фейкову новину видала “офіційна особа” – гауляйтер Володимир Сальдо та міністр оборони Сергій Шойгу.

За їх словами, село Кринки нібито повністю “зачищено” від Збройних сил України. Шойгу заявив, що відповідний доклад про ліквідацію плацдарму ЗСУ на лівобережжі зробив командувач російського угруповання “Дніпро”, генерал Михайло Теплинський.

“Я підтверджую його доклад. Кринки зачищені. Ми стали фактично по всьому прибережжю ріки Конки. На сьогодні там не лише спостережні пункти, а стоять війська”, – каже Шойгу. 

Заяви Шойгу та Сальдо спростували в ОК “Південь”. Зокрема, про це речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила журналістам видання “Гривна”. Про фейки щодо Кринок пишуть й так звані російські “воєнкори”, заявивши, що ситуація в селі важка для окупаційної армії.

Згодом Сили оборони півдня зробили офіційне спростування заяв російського керівництва.

“російсько-окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній Херсонщині, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів. військово-політичне керівництво країни агресора заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра.Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності.Сил оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу. Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати, окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання.”російсько-окупаційні війська, не маючи успіху в штурмових діях на лівобережній Херсонщині, вдалися до маніпуляцій і фальсифікації фактів. військово-політичне керівництво країни агресора заявило про зачищення плацдарму на лівому березі Дніпра.Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності.Сил оборони півдня України продовжують утримувати зайняті позиції, завдаючи значних втрат ворогу. Здійснивши протягом дня єдину спробу штурму, через суттєві втрати, окупанти відійшли на заздалегідь підготовлені пропагандистські позиції, з яких фальшиво звітують про знищення плацдарму, не маючи змоги виконати поставлене командуванням завдання”, – повідомили в ОК “Південь”.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *