Україна вивела з ладу третину кораблів Чорноморського флоту рф

Військово-морські сили України досягли значного успіху у боротьбі з Чорноморським флотом РФ, вивівши з ладу близько третини його кораблів. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

“Завдяки мужності та майстерності наших військових моряків, нам вдалося суттєво послабити бойовий потенціал Чорноморського флоту РФ”, – підкреслив Плетенчук.

Він зазначив, що серед знищених українськими захисниками кораблів окупантів – флагман Чорноморського флоту крейсер “Москва”, який був задіяний у захопленні острова Зміїний. Також було уражено три великі десантні кораблі, один розвідувальний корабель “Іван Хурс”, сторожовий корабель “Сєргєй Котов” та інші.

За словами Плетенчука, завдяки успішним діям українських військових вдалося відновити цивільне судноплавство в акваторії Чорного моря, яке є критично важливим для експорту України.

Однак, речник ВМС ЗСУ також зазначив, що після втрат кораблів війська РФ посилили активність винищувальної та розвідувальної авіації у Чорноморському регіоні, що створює додаткові виклики для українських захисників.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *