В Олешках та Голій Пристані можна почути херсонську FM-станцію, яку створили радники Херсонської ОВА

На лівобережжі Херсонщини можна почути херсонську FM-радіостанцію “X-ON” (87,7FM). Нещодавно станція отримала частоту від Нацради з питань телебачення та радіомовлення. 

Її сигнал може діставати тимчасово окупованої частини Херсонщини, але перевірити це зараз важко. Про це регіональному представнику Інституту масової інформації розповіла засновниця та ведуча радіостанції Катерина Цимбалюк.

“Ми зібрали всі документи, подали до Нацради та отримали тимчасовий дозвіл на один рік, що дозволяє нам вести мовлення у FM-діапазоні”, – розповіла вона.

Цимбалюк, Путінцев та голова Херсонської ОВА Прокудін в студії радіостанції

Потужність ретранслятора, згідно умов дозволу, не дуже велика, але, за словами Катерини, вона достатня, аби сигнал чули в населених пунктах тимчасово окупованої частини Херсонщини.

“Ми мовимо зараз на Херсон і трошки на лівий берег. Десь на 30-40 км від Дніпра має добивати сигнал, але ж ви розумієте, що наразі це перевірити ми не можемо. Теоретично, нас чутно і в Олешках і в Голій Пристані”, – розповіла вона. 

Радіостанція позиціонує себе як ​​інформаційно-розважальна. Наразі в ефірі транслюється ранкове та вечірнє шоу та готується до виходу декілька розмовних проєктів.

“X-ON” – радіостанція, яку заснували до річниці звільнення Херсона у листопаді минулого року. Її засновниками стали радникик голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна – Катерина Цимбалюк та Денис Путінцев. 

За даними телеграм-каналу “Вільний Херсон“, частоту на радіомовлення отримала ТОВ “Іксон Медіа”, директором якої є чоловік Катерини Цимбалюк Микола. Статутний капітал компанії, на яку зареєстроване радіо “X-ON”, склада 100 тисяч гривень. За даними аналітичної системи Youcontrol, По 50 тисяч гривень вклали Віталій Михайлюк з Вінниці та Денис Тарнавський з Миколаєва.

Джерела фінансування радіостанції засновники не розкривають. Деякі джерела зазначають, що до створення місцевого радіо причетний голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Підтверджує підтримку керівництва Херсонщини представник Нацради Сергій Мовчан в інтерв’ю виданню Укрінформ.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *