ЄС ввів санкції проти членів окупаційного “уряду” Херсонської області 

Європейський союз ухвалив 13-й пакет санкцій проти росії. Обмеження ввели проти 106 фізичних та 88 юридичних осіб, які відповідальні за дії, що загрожують суверенітету та незалежності України.

“Рада ухвалила сьогодні – у зв’язку з другими роковинами початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну – тринадцятий пакет обмежувальних заходів проти режиму Путіна, тих, хто несе відповідальність за продовження його незаконної, неспровокованої та невиправданої агресивної війни, і тих, хто його суттєво підтримує”, – повідомили у пресслужбі ЄС.

Євросоюз також ввів додаткові обмеження на експорт товарів, що сприяють посиленню російського промислового потенціалу. Зокрема, на електричні трансформатори.

Під санкції ЄС, зокрема, потрапили члени так званого “уряду” тимчасово окупованої частини Херсонської області. Мова про його очільника Андрія Алєєксєєнко, заступника голови Семена Машкауцана, міністра праці та соцполітики Аллу Бархатнову, міністра охорони здоров’я Артиша Сата, міністра освіти Олексія Галченкова, міністра інформполітики Євгена Брикова та міністра молодіжної політики Ігоря Астраніна. 

В кремлівському “МЗС” назвали нові санкції Євросоюзу “незаконними”. Там заявили, що ввели у відповідь власні “обмеження” відносно громадян європейських держав, яким заборонено в’їзд в росію – представників Ради Європи, депутатів держав ЄС, учасників Парламентської асамблеї ОБСЄ та Парламентської асамблеї Ради Європи.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *