Плацдарм ЗСУ: яка ситуація в Кринках на лівобережжі Херсонщини

Сили оборони півдня продовжують утримувати позиції в Кринках на лівобережжі Херсонщини. Про це заявила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк, вкотре спростовуючи брехливі заяви російської пропаганди про нібито зачистку від українських військових населеного пункту. За словами Гуменюк, ситуація в селі Кринки контрольована, пише видання “Гривна”. 

“Ситуація насправді контрольована. Контролюється вона зусиллями Сил оборони. Тримати плацдарм у таких умовах надзвичайно важко, але ми його тримаємо”, — сказала Наталія Гуменюк.

Про утримання позицій в Кринках заявив Президент України Володимир Зеленський в своєму зверненні за результатами засідання Ставки Головнокомандувача. Очільник держави зазначив, що особлива увага була приділена декільком напрямкам – зокрема, Авдіївському та Південному. 

“Заслухав останні зміни в оперативній обстановці від Головкома Олександра Сирського. Ситуація на всіх основних напрямках, оборонні дії та окремі наступальні операції. Надходження та витрата боєприпасів, ракет, дронів. Заслухав інформацію про плани ворога від начальника ГУР МО Кирила Буданова. Детально розглянули ситуацію на Авдіївському та Південному напрямках. Авдіївка – нова лінія оборони, укріплення рубежів, подальші наміри ворога. Кринки – наші морські піхотинці надійно тримають плацдарм. Ворог спромігся лише на дезінформаційну операцію”, – заявив Зеленський. 

Про позиційні бої в Кринках повідомили аналітики Інституту вивчення війни. В ISW зазначили, що українським військовим вдалося вибити ворога з невизначених позицій поблизу села, провівши штурм в цьому районі. 

Російська пропаганда продовжує брехати на федеральному рівні 

Попри те, що фейк навколо Кринок та “перемоги” там окупантів розвінчали навіть російські так звані “воєнкори”, пропаганда ворога на федеральному рівні продовжує просувати брехливі тези про “взяття” села через підконтрольні медіа та телеграм-канали. 

Пропагандистка з “команди Володимира Соловйова”, колишня громадянка України Юлія Вітязєва, що нині є однією з набільших українофобок на федеральному російському телебаченні, оприлюднила в своєму телеграм-каналі відео з села Козачі Лагері, підписавши його наступним чином:

“Через велику активність коптерів, на мотоциклі проскочили в Козачі Лагері дорогою смерті. Практично весь населений пункт постраждав від артилерії, майже кожен будинок постраждав від артобстрілу фашистів. Доїхали до Кринок. Через обстріл та активність дронів не змогли заїхати далі, але на околиці побували. З впевненістю можу сказати, що Кринки наші повністю”. 

Не відстає пропаганда окупаційної влади Херсонської області. Про “перемоги” в Кринках заявляють гауляйтер Володимир Сальдо та його підлеглі. Далі всіх пішла заступниця окупаційного “губернатора” Тетяна Кузміч, заявиши про плани щодо “відбудови” населеного пункту та повернення місцевих жителів. 

“Мови про те, що в найближчому майбутньому жителі Кринок туди будуть повертатися, поки не йде, оскільки там більшість будинків зруйновані. Коли лінія бойового зіткнення відсунеться, тоді будуть прийматися рішення губернатором, урядом про те, що робити”, – заявила Кузміч. 

“Звичайний сценарій для внутрішнього споживача”

Заяви очільник міноборони рф Сергія Шойгу про нібито взяття Кринок розраховано більше саме на внутрішню російську аудиторію. Про це заявив в ефірі 24 каналу Іван Тимочко – голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ. 

“Це був звичайний сценарій, де ролі давно розіграні, проговорені, акт перший, ява друга, дія третя умовно кажучи. Тобто це класичний сценарій розігрування для внутрішнього російського споживача, підготовки до виступу на федеральних зборах. Їхній телевізор, я думаю, все ж переб’є оцей стогін воєнкорів, мовляв, “нас обманули, ми жертви ілюзій” чи царя обманули погані бояри, а насправді цього не було”, – каже Тимочко. 

Як раніше повідомляла “Гривна”, командувачу угруповання “Дніпро” Михайлу Теплинському кремлівський диктатор поставив завдання – ліквідувати плацдарм ЗСУ в Кринках до проведення свого щорічного виступу перед федеральними зборами.

Нагадаємо, що 20 лютого Шойгу заявив російському диктатору володимир путіну про ліквідацію плацдарму українських військових в Кринках. Також в мережі з’явилося відео від російських десантників, зняте нібито в селі, із заявою про взяття населеного пункту під повний контроль армії рф. Цю інформацію офіційно спростували Сили оборони півдня. Згодом стало відомо, що командувач 810-ї бригади морської піхоти отримав нове звання за фейкове “звільнення” Кринок.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *