Статки на мільйони: ВАКС конфіскував активи у чотирьох херсонських колаборантів

Майно та активи на мільйони гривень конфіскував Вищий антикорупційний суд у чотирьох херсонських колаборантів, повідомляє видання “Гривна“.

Як повідомили активісти Автомайдану, під санкції потрапили житлові будинки, дачі, земельні ділянки, ринок, автомобілі, корпоративні права та кошти на рахунках, які належать Володимиру Леонтьєву, Ігорю Семенчеву-молодшому, Георгію Кальонову та Сергію Черевко. 

Гауляйтер Нової Каховки 

Так званий голова Нової Каховки Володимир Леонтьєв в рішенні Вищого антикорупційного суду йде першим у санкційному списку. ВАКС конфіскував в нього літній будинок площею 250 кв.м, дві квартири, моторний човен “Бомбардьє”, 55,5 грн на банківському рахунку та 50% статутного капіталу компанії ТОВ “Укртранснадра”, що становить 23 тисячі гривень. 

Окремо варто зазначити про автомобілі колаборанта. Суд конфіскував Ford F150, Volkswagen Golf та Maserati Levante 2017 року, який Леонтьєв придбав у 2018-му. Ціна останнього авто на вторинному ринку складає в середньому 1,8 млн гривень. 

Нагадаємо, що Володимир Леонтьєв – скандально відомий в минулому підприємець, який із перших днів окупації співпрацював із російськими силовиками в Новій Каховці. Свого часу він працював фінансовим директором та заступником генерального директора в каховській компанії «Чумак», приятелював з тодішнім її співвласником Карлом Стуреном. У квітні 2022 року українські правоохоронці повідомили Леонтьєву про підозру в колабораційній діяльності. А вже 6 липня 2022 року на сайті Офісу Генпрокурора з’явилося ще одне повідомлення про підозру. Його звинувачують у викраденні каховського журналіста Олега Батуріна. Але запам’ятався він участю в реконструкціях подій Другої світової війни, де, зазвичай, одягався у форму гітлерівських нацистів. 

Соратник сальдо та досвідчений екс-чиновник 

Досвідчений колишній чиновник Херсонської міськради, депутат Корабельної райради міста від “Блоку володимира сальдо”, давній соратник зрадника володимира сальдо та його заступник в окупаційній адміністрації Херсонщини – все це про Сергія Черевко, який з перших днів повномасштабного вторгнення росії підтримав окупантів. Він брав участь в проросійських заходах та засіданні так званого “Комітету спасіння за мир і порядок” – псевдооргану “влади”, який рашисти на чолі з кирилом стремоусовим створили на початку тимчасової окупації Херсона. 

Вищий антикорупційний суд конфіскував у Черевко житловий будинок площею майже 76 кв.м, половину квартири (51 кв.м), квартиру площею 50 квадратних метри, дві земельні ділянки загальною площею 0,13 гектара та автомобіль Volkswagen Passat. 

Патологічний корупціонер 

Конфіскував ВАКС майно депутата Херсонської міськради від “Блоку володимира сальдо” та колишнього очільник селища Антонівка Ігоря Семенчева-молодшого, який не потребує особливого представлення. 

Хабарі та відкати давно стали його візитівкою. Продовжив цю “кар’єру” Семенчев, підтримавши окупацію, обійнявши ненадовго посаду заступника сальдо з економічних питань. А далі сталося його звільнення та чергова кримінальна справа, але вже від російських так званих правоохоронних органів. Підставою стали махінації із “житловими сертифікатами”. 

Конфіскованих активів у Семенчева-молодшого небагато – трикімнатна квартира та майже 186 тисяч гривень на рахунках в українських банках. 

Очільник херсонського “руської єдності” та близький друг Аксьонова 

Ще один учасник згаданого “Комітету спасіння за мир і порядок” Георгій Кальонов давно відомий у Херсоні прихильник “руского міра”. Як вказано в рішенні ВАКС, він очолював обласну організацію проросійської політичної партії “руська єдність”. Був оголошений СБУ в розшук за підозрою у зазіханні на територіальну цілісність України

“Відповідач забезпечував зброєю та вибухівкою бойовиків «Л/ДНР». Організовував мітинги проросійського спрямування на території м. Херсон. В 2014 році після затримання правоохоронцями органу безпеки, уряд рф офіційно запросив обміняти його на полонених військовослужбовців Збройних сил України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на території ОРДЛО”, – зазначено в тексті рішення суду. 

За даними правоохоронців, Кальонов має близькі стосунки з гауляйтером Криму Сергієм Аксьоновим, за сприянням якого належав до негласного агентурного апарату фсб рф. До функцій цього зрадника входило створення та забезпечення функціонування резидентури та кураторство агентурної мережі федеральної служби безпеки рф по Херсонській області. Після повномасштабного вторгнення рф в України Георгій Кальонов повернувся на Херсонщину, де розбудовував свій улюблений “рускій мір”. 

Вищий антикорупційний суд конфіскував у цього діяча літні житлові будинки, майже 36 гектарів землі в тимчасово окупованому Голопристанському районі, автомобіль BMW 320I, більше половини бази відпочинки “Аіст-2”, будинок площею 238 кв.м, більше 7 євро на банківському рахунку. 

Лишився Кальонов приватного підприємства “Багатогалузева фірма “САДКО” та однойменного ринку в селі Приморське (колишній Більшовик) з усім нерухомим майном на ньому. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *