Підозри отримали бізнес-партнери Колихаєва, які перереєстрували компанії за законами рф на лівобережжі Херсонщини

Одразу трьом бізнес-партнерам мера Херсона Ігорю Колихаєва українські правоохоронці повідомили про підозру. Мова про директорів фірм з бізнесової “імперії” міського голови Юрія Васильєва, Сергія Плачкова та Петра Ляшко, яким СБУ інкримінує пособництво державі-агресову. 

Про це стало відомо з документів, що оприлюднені на сайті Офісу Генпрокурора. За даними слідства, всі згадані директори підприємств добровільно передали російським окупантам майнові права на юрособи. 

Як вказано в тексті підозри, депутат Горностаївської селищної ради від партії Колихаєва “Нам тут жити”, директор та співвласник ТОВ “Торговий дім “Горностаївський райагрохім” Юрій Васильєв добровільно передав майнові права на підприємство окупаційній адміністрації Херсонської області, яку в даному випадку представляла російська “ООО Аграриан” – фірма з реєстрацією у місті Воронеж, директором якого є “двухпаспортний” громадянин Альберт Резця. 

Підписання “договору” про передачу прав на “Горностаївський райагрохім” відбулась 11 липня 2022 року. Далі компанію зареєстрували за російським законодавством. Сталося це наприкінці березня минулого року. 

Сам Юрій Васильєв співпрацю з росіянами відкидає, про що розповів журналістам “Центру журналістських розслідувань”. За його словами, про Альберта Резця він почув лише у полоні окупантів у жовтні 2022-го. 

“Я нічого не підписував окупантам, жодного документа. Росіяни розграбували підприємство, відібрали чотири машини, печатку. Я знаю, що з окупантами співпрацював Петро Ляшко, він займався незаконною реєстрацією райагрохіма за російськими законами. Про Альберта Резця я чув у полоні, під час допитів. За те, щоб окупанти відпустили мене, викрадену дружину і двох трактористів я заплатив викуп у 100 тисяч гривень. Але мене попередили, щоб я негайно виїжджав з Херсонської області. Що я одразу й зробив. Місяць я лікувався у Криму, а 24 листопада 2022 року я перетнув кордон з Латвією”, – каже Васильєв. 

Добровільно, за версією слідства, передав права згаданому “ООО Аграриан” та Альберту Резця на сільськогосподарський багатофункціональний кооператив “Світанок” його директор та співвласник Сергій Плачков. Відомий він також як віце-президент Херсонської обласної організації Федерації боксу України. 

Підозру отримав й згаданий Васильєвми Петро Ляшко, який передав “Аграриану” права на фермерське господарство “Юкос і К”. Крім того, за даними СБУ та російських реєстрів, він увійшов до складу засновників незаконно зареєстрованих у російській юрисдикції ТОВ «ТД «Продексім», ТОВ «ТД «Горностаївський райагрохім» і СБК «Світанок». Два останні він очолив. 

Частково підтверджує співпрацю Ляшко з окупантами й наявність російського громадянства, отриманого після захоплення рашистами Херсонської області, про що зазначено в російських реєстрах. Додамо, що Альберт Резця до повномасштабної війни був бенефіціаром кількох компаній в Запорізькій області, що займалися аграрним бізнесом. 

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *