Колаборантів звільняють з окупаційної адміністрації Херсонської області через брак коштів на зарплати 

В окупаційної влади Херсонської області чергові проблеми з фінансуванням колаборантів. 

З російських джерел стало відомо про масові скорочення штату в так званій адміністрації Херсонщини, яка нині розташована в Генічеську. Причина банальна – нестача коштів в бюджеті. Брак грошей на утримання різних колаборантів, які погодилися розбудовати “рускій мір”, почався ще з літа минулого 2023 року. 

Страждають не лише колаборанти. Як пишуть в місцевих чатах жителі тимчасово окупованої частини Херсонської області, так звана “нова влада” постійно затримує виплати зарплат окупаційних закладів та установ (лікарні, школи тощо), соцвиплат та пенсій. Подекуди ця затримка складає більше трьох місяців. 

В деяких містах окупаційна влада змушує працівників комунальних підприємств писати заяви для скорочення зарплат, попри “кадровий голод”, про який з усіх пропагандистських помийок заявляють вищі чиновники загарбаної частини Херсонщини. Зокрема, мова про так званого “сенатора” області Ігоря Кастюкевича, який заявив в своєму телеграм-каналі про проблему із забезпеченнями кадрами. 

“Цифри, надані у звітах мінпраці, розходяться з реальною картиною, яку, наприклад, ми бачимо в Херсонській області. Існуючі спеціалісти в регіоні не в змозі перекрити потребу в кадрах, тому важливо, хоча б на період інтеграції, заповнити нестачу кадрів за рахунок залучення їх з інших регіонів країни”, – заявив Кастюкевич. 

А питання щодо кадрового голоду навіть обговорювалося на засідання ради федерації рф, де традиційно пообіцяли створити всі умови для завезення гастролерів з росії на Херсонщину, видавлюючи місцеве нелояльне до рашистів населення. 

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *