Окупанти нищать Азовське море: браконьєри незаконно виловили 35 тонн хамси та риби на мільйони гривень

У мережі оприлюднили відео, яке свідчить про масштабний незаконний вилов водних біоресурсів на окупованій території Херсонської області, а саме в акваторії Азовського моря, поблизу міста Генічеськ.

За даними пропагандистів РФ, браконьєрам вдалося незаконно виловити 35 тонн хамси, 186 кг азовського калкана та 60 кг глосі. Цю цінну рибу злочинці планують продавати як на території окупованої Херсонщини, так і в регіонах країни-окупанта.

За фактом незаконного вилову водних біоресурсів Генічеським районним відділом поліції відкрито кримінальне провадження. Збитки, нанесені рибному господарству України, розраховані Азовським рибоохоронним патрулем Держрибагентства і склали понад 43 млн грн (без урахування шкоди за незаконний вилов азовського калкана та глосі).

Це лише один з багатьох випадків завданої шкоди окупантами в Азовському морі. Загальний масштаб знищення цінної риби у водоймі набагато більший.

Наразі Азовський рибоохоронний патруль спільно з іншими правоохоронними органами продовжує відстежувати факти незаконного вилову риби браконьєрами РФ у басейні Азовського моря.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *