Українські правоохоронці передали до суду справу проти колишньої масажистки, яка очолила окупаційну адміністрацію Новотроїцького 

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки села Новотроїцьке за фактом пособництва державі-агресору. Про це повідомили правоохоронці.  

Слідством встановлено, що обвинувачена у квітні 2023 року подала заяву на вступ до партії та зареєструвалася кандидатом у депутати від «єдиної росії». В подальшому планувала балотуватися до законодавчих органів державної влади країни-агресорки.  

У жовтні 2023 року, під час «виборів депутатів законодавчих зібрань та органів місцевого самоврядування», жінку обрали так званою «головою Новотроїцького муніципального округу». На цій посаді вона займалася питаннями регламенту псевдооргану, його положеннями та структурою. А також переведенням псевдооргану влади під юрисдикцію ворожої країни. 

Відомо, що мова йде про Євгенію Кузьменко. До повномасштабного вторгнення, за даними ЗМІ, вона жила у Херсоні та підробляла масажисткою.  Її батько – місцевий священник Микола Кузьменко, який ніколи не приховував своїх проросійських поглядів. Навесні 2022 року майбутня гауляйтерка переїхала до батьків у Новотроїцьке, а згодом пішла працювати до окупаційного центру зайнятості.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *