Росіяни встановили на лівобережжі Херсонщини більше 200 базових станцій мобільного зв’язку, – ГУР МО

Росіяни посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців в окупації та контролю за ними. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

За данимим ГУР МО, московити протягом минулого року та на початку поточного на лівобережжі Херсонщини встановили більше 200 базових станцій мобільного зв’язку, що становить понад 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні.

На Донеччині, в той же час, було встановлено таких станцій більше 700 одиниць. Таким чином, росіяни розширюють покриття російського мобільного зв’язку для більшого контролю за населенням. 

На лінії бойового зіткнення на Херсонщині російський зв’язок відсутній. Зокрема, в Олешках та найближчих населених пунктах присутнє покриття лише українських мобільних операторів. Через це окупанти користуються українськими SIM-картами, як раніше були забрані в місцевого населення або придбані у тамтешніх “контрабандистів”. 

Для інтернету російські військові використовують 3g/4g модеми з українськими сімками, які встановлюють на високих точках. Зокрема, піднімають пристрої на дерева. Як кажуть місцеві жителі, на ринку придбати SIM-карту українських операторів можна за 2500-5000 російський “дерев’яних” рублів. 

Нагадаємо, що раніше стало відомо про встановлення окупантами близько 18 тисяч комплектів супутникового телебачення під назвою “рускій мір”.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *