На лівобережжі Херсонщини в окупантів проблеми з формуванням штурмових груп для атак на плацдарм ЗСУ 

Російські окупанти мають проблеми з формуванням штурмових груп для атак на плацдарм ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Про це заявила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі 24 каналу. 

За її словами, наразі спостерігається тенденція до зниження інтенсивності штурмів росіян на лівому березі. Окупанти вдаються до атак із залученням великої кількості піхоти. Гуменюк зазначає, що обов’язковою умовою для “штурмовика” є хоча б одна участь в штурмових діях раніше. 

“Наразі бачимо тенденцію до зниження інтенсивності цих штурмів, тому що окупантам все складніше знаходити ентузіастів для того, щоб “напакувати” нові штурмові групи, – каже Наталія Гуменюк. 

Речниця ОК “Південь” також зазначила, що зниження активності ворога може бути тимчасовим. Інтенсивність може відновитися після підтягування резервів з інших напрямків. 

“Раніше теж виникали ситуації, коли ставалися провали в напруженості і росіяни посилювали цей напрямок підрозділами з інших, зокрема з Запорізького або Східного напрямків. Люди, з яких компонували ці групи, не знаючи, що на них чекає і як буде з поверненням, погоджувались на ці штурми”, – пояснила Наталія Гуменюк.

За даними Сил оборони півдня, на лівобережжі Херсонщини минулої доби ворог лише один раз наважився на штурм позицій українських військових, поніс втрати та відійшов на вихідні позиції. Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, постійно застосовують велику кількість ударних дронів, різних типів та вдається до застосування авіації.

Водночас, підтверджено ліквідацію 70 ворожий військових за минулу добу. ЗСУ знищили на лівобережжі Херсонської області також танк, САУ “Гвоздика”, три гармати, човен, 10 одиниць автомобільної техніки та гранатомет “Полум’я”. Триває дорозвідка результатів бойової роботи, зазначили Сили оборони півдня.

Нагадаємо, що раніше ISW повідомив про просування ЗСУ в населенному пункті Кринки на лівому березі Херсонщини.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *