Херсонська ОВА планує виділити 694 млн гривень на допомогу ЗСУ та оборонні заходи 

Херсонська обласна військова адміністрації цього року планує виділити з бюджету 694 млн гривень на оборонні заходи та допомогу ЗСУ. 

Відповідна сума вказана у програмі абезпечення оборонних заходів і надання допомоги військовим частинам (установам) та підрозділам територіальної оборони у Херсонській області на 2023 – 2027 роки, яку підписав очільник ОВА Олександр Прокудін. 

Кошти, зокрема, передбачені на підтримання у постійній готовності сил і засобів тероброни, придбання будматеріалів для оборонних рубежів, військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, придбання БпЛА та обладнання для боротьби з ворожими БпЛА тощо.

Так, у 2024 році 543 млн грн спрямують на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, 20 млн грн – на придбання безпілотників. Останні планують придбати за кошти місцевих бюджетів.

Ще 63,2 млн грн передбачені для придбання обладнання та програмного забезпечення для створення Єдиної комплексної автоматизованої системи відеоспостереження та централізованого оповіщення про загрозу виникнення або настання надзвичайних ситуацій – мережі інформування населення у разі надзвичайних ситуацій та загроз.

Загалом на фінансування цієї програми на 2023-2027 роки обласним бюджетом передбачено 958 млн грн.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *