Військовий оглядач: російський диктатор дав наказ ліквідувати плацдарм в Кринках до свого щорічного послання

Командуванню російської армії поставлено терміни для досягнення якихось перемог в зоні бойових дій в Україні, пише військовий оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. 

Ліквідація плацдарму ЗСУ та послання перед псевдовиборами

Одна з таких задач, яка стоїть перед окупантами – ліквідація плацдарму ЗСУ на лівобережжі Херсонської області в селі Кринки. За словами Коваленко, якщо раніше диктатор путін особисто окреслив терміни досягнення цілей до початку псевдовиборів президента рф, то наразі голова країни-агресора бажає упакувати в переможну обгортку своє щорічне послання до федеральних зборів. 

“Від ситуації в зоні бойових дій напряму буде залежати і послання путіна до федеральних зборів, яке взагалі можуть відмінити, якщо все буде погано”, – пише Коваленко. 

Варто додати, що “рот путіна” (він же його прессекретар) Дмитро Пєсков раніше заявив журналістам, що підготовка до виступу перед федеральними зборами триває. А російські ЗМІ, посилаючись на джерела в путінській адміністрації, повідомляють, що послання планується на період між 23 лютого та 8 березня. Скоріш за все, виступ кремлівського диктатора має відбутися наприкінці лютого. 

Саме послання має зіграти роль у “передвиборчій кампанії” путіна, в який він хоче розповісти про досягнуті цілі “спецоперації” (так на росії називають війну проти України) та про те, що росія добивається “безпеки власних міст”, пишуть російські пропагандисти. 

Теплинського відправлять у заслання до Сирії?

В разі невдачі ворожого угруповання “Дніпро” на лівобережжі Херсонської області, першим “на виліт” піде його командувач – генерал Михайло Теплинський, про відставку якого давно йде мова серед російських пропагандистів та офіцерів угруповання військ. 

Зокрема, російські телеграм-канали з так званого “z-середовища” повідомили про рішення генштабу зняти Теплинського з посади командувача угруповання “Дніпро”, як тільки знайдеться відповідна посада згідно його штатної посади командувача повітряно-десантних військ. Ймовірно, кадрові зміни в окупантів на лівобережжі Херсонської області очікуються вже в найближчій час, враховуючи нездатність росіян вибити українських захисників з позицій на лівому березі, попри перевагу в авіації, чисельному складі та наявності великої кількості техніки. Про накопичення військової техніки та механізованої компоненти каже військовий оглядач Олександр Коваленко. 

“Російське командування має намір вивести застосування тактичної авіації до рівня грудневого інциденту із СУ-34. Вже дуже Міші не хочеться в Сирію, парадами керувати десь під Метрасов поблизу Кобані, а тому будуть ризикувати. Крім того, УВ “Дніпро” накопили досить пристойну механізовану компоненту на лівому березі та заради зазначеної мети можуть пожертвувати 10-20% від неї, але продавити плацдарм. Хоча, якщо задатися питання, чому цього не було зроблено раніше, то розумієш, що все-таки – Метрас чекає!”, – заявив Коваленко. 

Додамо, що в українському Генштабі ЗСУ заявили, що минулої доби російські окупанти здійнили 2 невдалих штурми. Ворог поніс втрати та відступи на свої вихідні позиції. Про продовження позиційних боїв у Кринках заявили аналітики Інституту вивчення війни в своєму звіті. 

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *