Російське фсб звинуватило жителя Каховки в “екстремізмі”

Російські окупанти продовжують репресії проти українців на тимчасово окупованій частині Херсонської області. 

Пропагандистський телеканал “Таврія” повідомив про затримання жителя Каховки, якого звинувачують в “екстремізмі”. Підставою для обвинувачення стала нібито його участь в “Правому секторі” – організації, яку на росії заборонила влада, назвавши її екстремістською. 

Як заявили пропагандисти, посилаючись на “слідче управління” та фсб, чоловік нібито брав участь в “мітингах” на Херсонщині та “здійснював публічні заклики до вступу в заборонену організацію”. 

Російське опозиційний телеграм-канал “Astra” повідомив, що затриманого жителя тимчасово окупованої Каховки звати Андрій Тозарев. ЗМІ також зазначають, що чоловік, за даними окупантів, брав участь у сухопутній блокаді Криму в 2015 році. 

Тепер Андрію Тозареву загрожує до 6 років незаконного позбавлення волі, за законодавством країни-агресора. За інформацією ЗМІ, чоловіка вже викрадали окупанти та відправляли “на підвал” у 2022 та 2023 роках. 

на фото: Андрій Тозарев

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року із СІЗО №2 Сімферополя на територію РФ вивезли 60 осіб: українців, викрадених, зокрема, і з новоокупованих територій.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *