В ОК “Південь” розповіли про ситуацію навколо плацдарму на лівобережжі Херсонщини

В ОК “Південь” повідомили про ситуацію навколо плацдарму ЗСУ на лівобережжі Херсонської області. 

Ворог не полишає наміру вибити українські сили з плацдарму. За минулу добу російські окупанти здійснили 5 безуспішних штурмів плацдарму, зазнавши втрат. 

“Окупанти посилили аеророзвідку, продовжують тиснути артилерійськими обстрілами, поновили активність у застосуванні великої кількості ударних дронів різних типів. Наші воїни продовжують заходи щодо утримання та розширення плацдарму“, – повідомили Сили оборони півдня. 

Розширення плацдарму не є швидким

Про розширення плацдарму ЗСУ на лівому березі повідомила й речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. За її словами, робота триває, але розширення позицій українських військових не є такою швидкою. 

на фото: Наталія Гуменюк

Гуменюк зазначила, що ЗСУ добре закріпилися на лівобережжі Херсонської області, що дає можливість відбивати усі атаки росіян. 

“Перебування наших підрозділів на лівому березі зафіксоване й укріплене. Вони здатні відбивати атаки ворога, навіть такі потужні, які були позаминулої доби (18 лютого — ред.). Ми тоді говорили про 16 російських атак”, – заявила Наталія Гуменюк.

Ворог активізував використання дронів 

Речниця ОК “Південь” заявила, що російські терористи суттєво активізували використання дронів – розвідувальних та ударних. Найчастіше жертвами ворожих безпілотників стають мирні жителі. За словами Гуменюк, активізації використання дронів сприяють погодні умови. 

“У зв’язку з розсіюванням туману та покращенням погодних умов ворог активізував використання дронів різних модифікацій – від розвідувальних для збору інформації до ударних – FPV, Ланцети та інші модифікації, які використовуються для скидання боєприпасів”, – сказала Гуменюк.

Зокрема, ворог за допомогою безпілотника атакував Пункт незламності на Херсонщині. На щастя, обійшлося без постраждалих. Також було атаковано автомобіль слідчо-оперативної групи поліції, яка збирала докази чергових воєнних злочинів окупантів. 

Втрати росіяни за добу

Ворог вдається до використання дронів, компенсуючи втрати та нестачу артилерії на лінії бойового зіткнення, зазначає Наталія Гуменюк. Лише за минулу добу росіяни понесли суттєвих втрат в живій силі та техніці. 

За даними Сил оборони півдня, вчора було ліквідовано 69 окупантів. Також знищено 5 ворожих гармат, 5 мінометів, 2 комплекси радіоелектронної боротьби (з яких “Борисоглєбськ-2”), 8 одиниць автомобільної техніки, два кунги, ударний безпілотника “Куб” та розвідувальни “ZALA”, антену зв’язку, два човни і два генератори. Відомо про знищення трьох польових пункти боєпостачання ворога.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *