На лівобережжі Херсонщини росіяни посилилися підрозділами “росгвардії”. Яка причина?

Окупанти заявили про підсилення підрозділів “росгвардії” нібито для “забезпечення громадського порядку” перед так званими президентськими “виборами”, які мають пройти вже у березні цього року. 

Заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в ефірі 24 каналу пояснив збільшення чисельності “росгвардійців”. За його словами, на тимчасово окупованій частині області російські силовики – інструмент тиску на українців та фізичного впливу. 

Росіяни продовжують чинити свавілля. За словами Соболевського, так звана військова поліція примушує українських чоловіків ставати на військовий облік, організовує рейди по населених пунктах і просто вдирається до будинків цивільних, перевіряючи все до кожного смартфона.

“Щодо кількості злочинів, на жаль, там їх дуже багато. Особливо проти життя та здоров’я наших людей”, – відзначив він.

Також росгвардійці охороняють так званих політтехнологів та “активістів”, яких звезли до окупованих населених пунктів напередодні виборів. Росіяни готують так звані виборчі комісії, але готуються знову ходити разом з озброєними військовими по будинках і змушувати голосувати.

“Єдиний, скажімо так, референдум, який справді можна там провести і його проводитимуть ЗСУ – звільнення наших земель, людей від російської нечисті. Вони хай референдуми в Ростовській області проводять стосовно чого завгодно, на нашій території діють наші закони, наша конституція, ніяких референдумів там, не може бути. На початку повномасштабного вторгнення наша обласна рада приймала звернення про невизнання будь-яких референдумів”, – сказав Соболевський.

Нагадаємо, що раніше стало відомо про щонайменше 20 викрадених жителів лівобережжя, яких підозрюють у нелояльності до окупаційного режиму.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *