Росіяни викрали до 20 жителів тимчасово окупованої частини Херсонщини

Росіяни на тимчасово окупованій частині Херсонської області продовжують проводити рейди серед місцевого населення та викрадати людей. 

Як повідомляє Центр національного спротиву, ворог вже вивіз в невідомому напрямку до 20 місцевих жителів, яких підозрюють в “нелояльності” до окупаційного режиму. Особливу увагу окупанти приділяють людям, які не отримали російський паспорт. 

За даними ЦНС, під час проведення обшуків в селах населені пункти перекривали сили “росгвардії”. Де наразі утримують людей не повідомляють родичам, як і офіційні причини затримання.

Також, як повідомляють місцеві жителі, росіяни активізували роздачу повісток до окупаційних військкоматів. Чоловіків ворожі військові зупиняють на вулицях. Поза зором рашистів лишаються лише люди з візуальними вадами здоров’я.

Додамо, що партизанський рух АТЕШ заявив, що гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо підписав наказ про проведення мобілізації на тимчасово окупованій території. В Херсонській ОВА навіть назвали дату, коли має початися примусова мобілізація. 

Як заявив речник обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков, зрадник Сальдо розпорядився щодо збору всіх даних про людей, які можуть бути мобілізовані. Сам процес російські окупанти планують розпочати з 15 квітня. Толоконніков зазначив, що мобілізувати до лав окупаційної армії можуть й підлітків. Йдеться про дітей з 2007 року народження.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *