Відставка Залужного: США та НАТО заявили про продовження підтримки України

У Вашингтоні прокоментували відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та призначення на його місце Олександра Сирського. У Держдепартаменті заявили, що це є суверенне рішення України.

Радник президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США буде підтримувати українські армію та уряд:

«Вибраний лідер має робити свій вибір щодо того, хто посідає верхні щаблі військового керівництва. Все, що я можу сказати, – що з точки зору Сполучених Штатів ми продовжимо підтримувати як український уряд, так і українську армію»

Прокоментував зміну головнокомандувача ЗСУ генсек НАТО Єнс Столтенберг. Він також заявив, що альянс продовжить підтримку України. 

Також висловився генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг:

«Це, звичайно, українське рішення… Не справа НАТО мати якусь думку щодо цього. Але я вітаю дуже чітку заяву міністра закордонних справ Кулеби, що жодні зміни не торкнуться відносин України з партнерами та з НАТО. Тож ми продовжимо підтримувати – і це головне», – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, що сьогодні Президент України Володимир Зеленський змінив головнокомандувача ЗСУ. Очільник держави звільнив з цієї посади Валерія Залужного. Новим головнокомандувачем став Олександр Сирський.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *