Оновлення командування ЗСУ: Зеленський відправив Залужного у відставку

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у четвер, 8 лютого, зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Вони опублікували в соцмережах повідомлення про те, що командування ЗСУ буде оновлено. Про відставку генерала в повідомленнях нічого не сказано.

Глава держави повідомив у Telegram, що зустрівся із Залужним і подякував йому за два роки захисту України. За словами президента, вони обговорили оновлення, необхідні ЗСУ, і людей, які можуть обійняти керівні посади в українській армії.

«Час для такого оновлення — саме зараз. Запропонував Валерію Федоровичу й надалі бути в команді. Обов’язково переможемо! Слава Україні!» — написав Зеленський.

Одночасно в Telegram з’явилася заява головнокомандувача ЗСУ. Він зазначив, що Україна «вистояла проти підлого і сильного ворога» в найскладніші дні повномасштабної війни, битва триває і змінюється щодня. Генерал додав, що «завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року», тому «всі мають змінитися й адаптуватися до нових реалій зокрема».

«Щойно ми зустрілися з верховним головнокомандувачем. Важлива і серйозна розмова. Ухвалено рішення про необхідність зміни підходів і стратегії», — написав Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ подякував команді Генштабу, Міністерства оборони та президенту, а також сказав, що пишається всіма військовослужбовцями ЗСУ, які захищають майбутнє українських дітей.

Натомість, телеграм-канали вже заявили про відставку Залужного. Зокрема, заяву зробив нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко. Хоча офіційного указу Президента України Володимира Зеленського поки не було оприлюнено на офіційному сайті.

Підтвердив відставку Залужного міністр оборони Рустем Умеров. Він пояснив, що “війна змінюється та вимагає змін”. 

“Бойові дії 2022, 2023 та 2024 — це три різні реальності. 2024 принесе нові зміни, до яких мусимо бути готові. Потрібні нові підходи, нові стратегії”, — зазначив міністр.

Він додав, що Залужному випало одне з найскладніших завдань — керувати ЗСУ під час повномасштабного вторгнення, коли Україна відбила навалу агресора та щодня захищає свою незалежність.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *