На росії заявили, що Україна намагалась отруїти ватажка «ЛНР» Пасічника і гауляйтера Херсонщини Сальдо

Начальник радіаційного, хімічного та біологічного захисту військ рф Ігор Кирилов заявив про отруєння херсонського колаборанта Володимира Сальдо Херсонського колаборанта Володимира Сальдо заочно засудили до 15 років вʼязниці і ватажка «ЛНР» Леоніда Пасічника. У цьому росія традиційно звинувачує Україну.

ватажок “ЛНР” Леонід Пасічник

Ватажка «ЛНР» Пасічника нібито отруїли 5 грудня 2023 року — до цього про його отруєння не повідомлялось. Кирилов каже, що у нього виявили важке отруєння фенольними сполуками.

Також у рф розповіли подробиці отруєння колаборанта Володимира Сальдо в серпні 2022 року. Улітку 2022 року Сальдо дійсно зникав з медійного поля — російські медіа написали, що Сальдо госпіталізували в Крим, а потім він помер. Однак новину про смерть швидко видалили. На публіці Сальдо зʼявився в середині вересня.

гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо

У Міноборони рф стверджують, що для отруєння Сальдо використали хімічну речовину рицин, яку згодом виявили у біомедичних пробах колаборанта. До його отруєння нібито причетна людина з близького оточення, яку завербувала українська Служба безпеки.

У російському Міноборони стверджують, що інших «високопоставлених посадових осіб» теж намагались отруїти. Про кого саме йдеться — невідомо.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *